O NÁS
Pivo Muflon – Živý originál
DEJ BŮH ŠTĚSTÍ
VAŘÍME PIVOMUFLON
S LÁSKOU APÉČÍ
Piva Muflon vznikají odpovědným výběrem nejkvalitnějších surovin zpracovaných podle tradičních i originálních postupů s podporou špičkového technického vybavení. Piva jsou vyráběna v dokonale kontrolovaném výrobním procesu, při dodržování všech zásad hygieny a sanitace, jsou nefiltrovaná a nepasterovaná. Tím piva Muflon získávají vlastnosti piva čerstvého a stálou přítomností kvasinek také piva živého.
Pivovar Muflon používá pro výrobu piva místní suroviny. Slad je vyroben z kvalitních polabských ječmenů ve sladovně Mšeno, chmel je žatecký a voda je měkká ze zdroje Želivka.
Rovněž tak distribuce se soustředí na oblast kolem komína. Lokální logistika má pozitivní dopad na životní prostředí, protože snižuje množství emisí. Pivovar dodává pivo rychleji a nepotřebuje mezisklady.
TECHNOLOGIEA INOVACE
Pivovar Muflon je vybaven špičkovou českou technologií od přední firmy v oboru Czech Brewmasters. Tato firma se specializuje na výrobu technologií pro pivovary a její zařízení je vyrobeno tak, aby vyhovovalo potřebám sládků.
Technologické vybavení nám umožňuje vyrábět pivo vysoké kvality. Máme zpětnou vazbu od našich klientů, že jim pivo večer chutná a mají vyzkoušené, že rána jsou bez nepříjemných následků.
Pracujeme neustále na snížení spotřeby lidské práce a energií – každý rok realizujeme technologické projekty, jako například zkrácení doby plnění či stáčení sudů.
VAŘÍME PIVOZODPOVĚDNĚ
Chtěli jsme snížit dopad našeho pivovaru na životní prostředí. S měřením uhlíkové stopy jsme začali v roce 2023. Potřebovali jsme nasměrovat a ukázat, kde máme rezervy. Potvrdilo se nám, že co je ekologické je i ekonomické. Díky uhlíkovému auditu jsme zjistili, kde máme rezervy ve spotřebách energií. A tak jsme se pustili do řešení. Instalovali jsme vytápění pivovaru pomocí odpadního tepla z kvašení a ušetřili tak stovky kubických metrů plynu každý rok a současně snížili negativní vliv naší činnosti na naše okolí. V budoucnu se zaměříme na ohřev vody pomocí spalin. Pivovar vedeme ke zvýšení efektivity provozu a zároveň k ozelenění našich konečných výrobků.
EDUKACE- MUFLON ACADEMY
Pivovar Muflon spolupracuje na vzdělávání sládků s řadou institucí v oboru SOU, SPŠ a VŠ a také s VUPS a Beer Academy. Budoucím sládkům poskytujeme praxi, pořádáme semináře a degustace.
Rádi, se podělíme o naše zkušenosti a tím pomáháme formovat novou generaci sládků a kulturu pivovarnictví.
PIVOVAR MUFLON
ÚSPĚCH NÁS SPOJUJE
NÁŠPŘÍBĚH
Pivovar Muflon založený roku 2014 je vystavěn na práci řemeslných sládků s dlouholetou praxí. Vybudovali jsme značku prosperujícího pivovaru, jehož pivo Muflon každý den a s každou várkou uvařeného piva potvrzuje své dobré jméno a přispívá k rozvoji pivní kultury v České republice. Naše pivo je již dnes pravidelně oceňováno jak znalci, tak širokou veřejností.
ŘEKLI NÁM, ŽE JE TO KRÁSNÝ PŘÍBĚH A AŤ HO SEPÍŠEME.
SEPSALI JSME HO A BUDEME RÁDI, KDYŽ SI HO PŘEČTETE.
V roce 2000 jsme vkročili do 3tího tisíciletí – čekali jsme od toho hodně,
ale nic výjimečného se nekonalo. Vlna craftových piv se začala vzdouvat i v
našem rybníčku – čekali jsme od toho hodně, ale nic výjimečného se nekonalo.
(800 let a 62 dnů po vydání Zlaté buly sicilské) náš kamarád uvařil ve starém prádelním hrnci první várku 50ti litrů Muflona. Pěkně doma, v paneláku, s výhledem na Kunratický les a pěkně zalepil celou kuchyň. Naštěstí pivo chutnalo jeho paní, takže mu tu kuchyň odpustila a mohl vařit dál …. a vařil, a vařil a jeho piva nám všem moc chutnala. Také jsme vymysleli naše první logo
Založili jsme firmu a začali fungovat jako létající pivovar.
Muflon jsme vařili v pivovárku Na kopečku ve Svitavách a testovali jej na lidech a chutnal jim…..
Celý rok jsme makali v Kunraticích na Vídeňské ulici č.p. 405 kde jsme postavili pivovar s varnou na 50 hl. Dřina - nic co by stálo za více jak jeden řádek – a zase dřina.
Vše co jsme uvařili se prodalo.
Pivovar téměř překonal výstav 500 hl
První velké ocenění Zlatá pivní pečeť za 11° v kategorii světlý ležák; výstav překonal 1 500 hl.
První várka 12° světlá za studena chmelená – originální receptura, která beze změn vydržela do dneška – nebudeme měnit, co funguje. Ale přijde nám tak trochu bezejmenná ta naše za studena chmelená.
Pivovar rozšiřujeme o nové CKT a ležácké tanky, abychom mohli našim pivům dopřát čas dozrát; Pivo máme rádi. S radostí podléháme tlaku našich klientů a rozšiřujeme sortiment. Naši klienti mají také pivo rádi. Je tu něco, co nás spojuje.
Úspěšný rok pro recepty našich piv. Na prestižních degustačních soutěžích získáváme ocenění dalších piv Muflon, např. zlatá medaile pro 12° světlou na soutěži Pivo České republiky, taktéž zlato pro Tramvaj 22 a další. Jsme rádi, že naše piva chutnají odborníkům, ale jsme ještě radši, že Muflon chutná i Vám. Důkazem je, že výstav překonal 3.000 hl! A došlo nám to: máme rádi pivo a úspěch nás spojuje!
První sládci mění angažmá: Patrik Godovský odchází z Muflona, Jindřich
Chejn přestupuje do nejvyšší ligy – stává se emeritním sládkem
našeho pivovaru, sládkem seniorem. Na místo obou dvou
nastupuje jejich žák Jiří Novotný.
A pro tento rok to stačí! Ukončete nástup a výstup!
Chceme nechat v našem okolí významnou stopu,
proto snižujeme uhlíkovou stopu.
Jinak další ocenění Muflona na soutěžích, letos bodoval Vídeňský ležák Ano pořád jsme v Praze na Vídeňské ulici, kousek od Kunratického lesa, zde je Muflon doma. Naše piva se dostávají k více klientům a hospodští se nám hlásí sami.
Emise uhlíku by měli být letos zas o něco menší.
Nově a jako první v našem pivovaru topíme, pomocí toho,
že pivo chladíme – zní to složitě. Bylo složité to vymyslet,
aby to fungovalo….a celé to funguje na principu tepelného
čerpadla. Hlavně že to funguje….. kromě životního
prostředí, nám to také šetří náklady a taky nám
je v zimě pěkně teploučko…
Přestali jsme se stydět za svá tajná přání a začali vařit piva bez všech omezení a tak Pivovar Muflon uvádí limitovanou edici