Seminář pro začínající domovarníky
i zkušené sládky
Seminář pro začínající domovarníky i zkušené sládky
Přihlášky na: novotny@pivovarkunratice.cz
Seminář pro začínající domovarníky i zkušené sládky
Seminář prozačínající domovarníky i zkušené sládky
Seminář pro začínající domovarníky i zkušené sládky. Hlavní témata semináře budou:
Obě přednášky na sebe volně navazují. Po skočení každé přednášky bude prostor pro Vaše dotazy. Oba bloky jsou odděleny obědem, formou rautu (bramborový salát s variací řízků). Na odpoledne bude připraveno občerstvení s kávou.
Po slavnostním zakončení s předáním certifikátu o absolvování semináře bude následovat after-posezení v nedalekém restauračním zařízení.
Společnost Czech Brewmasters se také věnuje projektování a výstavbě minipivovarů v Čechách i zahraničí, takže bude možné se v rámci semináře doptat i na cokoliv z oblasti technologií, nebo provozu.
Přednášející:
Program:
Jiří Novotný si připravil srovnání euroležáku a českého ležáku v číslech, chuti, postupech výroby a mnoha dalších aspektech. Po této přednášce je připraveno degustační cvičení zaměřené na chuťové defekty typických pro český a euro ležák (např. letinka, DMS, banánová). Teoretický výklad je doplněn vzorky piva s chuťovými defekty. Každý z účastníků semináře tyto vady ochutná a zapamatuje si je.
Jindřich Chejn v tomto semináři úskalí tradičního postupu kvašení v otevřených spilkách ve srovnání s kvašením v moderních CKT tancích. Dále se v průběhu přednášky zaměří na popis kvasné křivky, detailně popíše jednotlivé fáze kvasného procesu a nastíní některé důvody defektního kvašení piva.
Termíny a místa konání:
Podmínky registrace
Závazné přihlášky zasílejte na email novotny@pivovarkunratice.cz, uveďte Vaše jméno, příjmení a pro získání slevy i Váš členský kód (osmimístný kód skládající se z písmen a čísel. Pokud ho nevíte, je možné si ho zobrazit v členské sekci portálu www.cech-pivo.cz ). Obratem Vám budou zaslány podklady k platbě (číslo účtu s potvrzením členského kódu)
Cena:
3 500 Kč / osobu; pro členy cechu 2 999 Kč / osobu.Cena zahrnuje účast na přednáškách, prezentaci v tištěné podobě, certifikát o absolvování, oběd a svačinu, welcome beer. Maximální kapacita kurzu 25 lidí
Pořádá:
Cech domácích pivovarníků, Czech Brewmasters s.r.o. a Pivovar Kunratice s.r.o.